top of page
Пошук

50-РІЧНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ


Найбільший експеримент по вивченню, як працює технологія формування та прогнозування подій був проведений так.


Уявіть собі 200 дітей до 1 року, які були покинуті, загублені, сироти з дитячих будинків, діти, які були на опікунстві і т.д.

Їх відібрали по всім Сполученим Штатам Америки і помістили в так званий "дитячий притулок". Всі діти до 1 року. Якщо у дітей були опікуни, з них взяли розписку-зобов'язання, що вони не мають права зустрічатись з дітьми до 13 років.


Чому? Зібравши ось так цих дітей до 1 року і помістивши їх в одне і те ж середовище, хотіли провести експеримент і зрозуміти: ось ця здатність якимось чином впливати на події в житті, формувати події, можливо вона була дійсно тільки у царів, вождів, які були народжені з певними якостями.

А тут зібрали всіх у вуличному середовищі, усіх помістили в один і той же притулок. Вони бачили одних і тих же людей, жили там, спілкувалися, їм надавали первинні робочі навики.


В 8 років їх усіх разом перевели в другий притулок.

Уже в 1905 році були відомі тести по розумовим здібностям.

В 1922 році цим дітям було по 13 років. Їх уже декілька разів відбирали по розумовим здібностям. Уявіть собі, що ми сьогодні прийшли в дитячий будинок і відібрали дітей по розумовим здібностям. Уявили, так? Рівень розвитку нічим не відрізнявся.


100 дітей відібрали по середньому показнику інтелекту. Таким чином вирівняли два фактори: середовище, в якому діти росли і розумові здібності.

Потім їх зібрали усіх разом і сказали:

"Що б ви хотіли? Уявіть, що сьогодні перший день вашого кращого життя. Ось з цього моменту у вас з'являється унікальна здібність. Ви починаєте отримувати все легко. Життя посміхається вам. Воно приносить вам подарунки. І все починає у вас відбуватися з дивовижною легкістю. І ось так ви проживаєте 50 років.


Якими будуть результати вашого життя? І що ви маєте, якщо все складається найкращим чином?

Як ви живете, як ви це бачите?

А уявіть, що у вас є можливість прожити так один рік. Все, що ви робите, оплачується сповна. І які результати вашого життя через рік? Такі ж як зараз?"


Дітям дали заповнити свого роду тест. Вони там писали "де б хотів/ла жити, що мати..." І ось уявіть, в свої 13 років вони записували, як вони собі уявляли своє життя в 63 роки, коли пройшло вже 50 років. Все там було дуже детально.

Ці записи у них зібрали. Цих 100 дітей методом випадкових чисел розділили на дві групи 50 і 50.

Одна група 50 дітей стала контрольною, а друга группа стала експериментальною. І 50 років за цими дітьми, яких усіх випустили "на вулицю" в 14 років, спостерігали. Дітей з притулку просто викинули усіх і вони почали виживати в цьому середовищі.


Але спочатку раз в рік, потім раз в 5 років, ось цю експериментальну групу збирали і з ними працювали. На них апробували, відточували різні прийоми, техніки. Їм давали можливість по-різному працювати зі своїми цілями, бажаннями. В подальшому наука

розвивалась і в 50-ті роки ХХ століття з'явились нові науки, які пояснювали як ці речі працюють. Серед них і нейролінгвістичне програмування (НЛП)- наука, яка пояснює механізми мислення, здібності мозку вибудовувати взаємодію з реальністю певним чином.


Коли ж починали експеримент цього всього не знали.

В 1972 році, рівно через 50 років, зібрали всіх разом цих людей. Усіх із 100 людей, які залишились живі і підбили підсумок.

І ось тут, по перше Нобелівська премія, а по-друге - американці були сильно вражені, порівнявши результати життя людей із контрольної на експериментальної груп.


Результати експерименту у цій публікації. Читати далі...

10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page